Yvan Christiaens, al 35 jaar tuinhuizenfabrikant

Tuinhuizenfabrikant Yvan Christiaens ontwerpt, maakt en plaatst al meer dan 35 jaar lang tuinhuizen, poolhouses, chalets, mantelzorgwoningen, garages, blokhutten, carports, paardenstallen en hondenhokken aan de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze jarenlange ervaring in combinatie met ons ultramoderne machinepark stelt ons in staat om elk houten bijgebouw op de meest professionele manier te produceren. Uw standaard droomtuinhuis kan reeds 4 à 6 werkweken na de bestelling worden geleverd! Een tuinhuis op maat - onze specialiteit - neemt alnaargelang de afmetingen wat meer tijd in beslag. Een pasklaar bouwpakket of een tuinhuis op maat? Eindeloze combinatiemogelijkheden via ons uitgebreid servicenetwerk en dit van klassiek en cottage over modern tot design. Eigen plaatsingsdienst, grond- en betonwerken behoren tot de mogelijkheden. 
Contacteer ons voor een verkooppunt of servicepunt in uw buurt en ontvang het gratis Kijkboek via dit formulier.

Grote winteropruiming. Binnenkort verwachten we een verhoging van alle grondstofprijzen. Geniet daarom nu nog van de prijzen 2019 en bestel uw tuinhuis vóór zondag 08 maart 2020. Bijkomend voordeel: uw tuinhuis wordt snel geleverd, begin april. Na de beurs Batibouw worden de nieuwe prijzen 2020 van kracht. Wacht niet langer en doe nú je voordeel.

Yvan Christiaens Yvan hanteert een uurloon van 55,- EUR/man. Voorrijkosten bedragen 65,- EUR in de regio, of voor buiten de regio 0,5 EUR/km + uurloon. Gebruikte materialen en te vervangen onderdelen worden aangerekend. Alle prijzen excl. btw.

Is het normaal dat er binnen in het tuinhuis ringen en/of vochtplekken ontstaan?

Ja, na langdurige regen of aan de regenzijde kunnen ringen of vochtplekken voorkomen. Daarom raden we aan om uw tuinhuis:

  1. Binnenin met 1 laag beits te behandelen.
  2. Een antivochtdoek [optie] te laten plaatsen tijdens het productieproces (na-isoleren is dan mogelijk).
  3. Plaats één of meer verluchtingsroosters!
  4. Plaats desgewenst een osb-plaat aan de binnenzijde.

Is het normaal dat mijn ramen en deuren klemmen?

Klemmende ramen en deuren kunnen verholpen worden door de regelbare scharnieren in of uit te draaien. Bij een schuifdeur gebeurt dit door de hoogte van de deur bij te regelen aan de rollen. Het is ook aangewezen het deurslot en de scharnieren op geregelde tijdstippen te behandelen met een smeermiddel. Behandeling van het hout: geef om de 2 jaar het hout van uw ramen en deuren binnenin een extra laag beits, kleur naar keuze.

Bijregelen ramen en deuren + smering van alle bewegende onderdelen. Het team van Christiaens Yvan kan dat ook voor u uitvoeren tegen het geldende uurloon en voorrijkosten.

Mijn tuinhuis in Salt Green of Cosy Grey vertoont vlekken. Is dat normaal?

Hout met deze kleuren komt uit de autoclaaf en moet nog uitdrogen. Dit vraagt enkele maanden tijd.

Het is vochtig in mijn tuinhuis of houten berging.

Dit komt voor vooral in de winterperiode. Goed ventileren is de boodschap en een kleine bouwdroger kan wonderen doen.

Door het vocht kunnen ramen en deuren gaan uitzetten, en bijgevolg ook klemmen. Dit kan ook optreden net na de plaatsing van het tuinhuis, wanneer de betonnen vloerplaat nog niet helemaal is uitgedroogd.

Kan het zijn dat de planken van mijn tuinhuis niet allemaal even breed zijn?

Ja, vurenhout is zeer gevoelig aan weersomstandigheden zoals vocht ( zwellen), zonlicht (krimpen) en dat verschil kan enkele mm bedragen

Is het normaal dat de omlijsting bij een plat dak uit verschillende lengtes bestaat?

Ja, deze zijn uit 2 of meerdere delen en er staat geen minimum of maximum op. Langs de volledige daklengte en op de hoeken worden de sponden via aluminium profielen in elkaar gepast. In de hoogte zijn de spondes wel uit 1 stuk. Door de specifieke verlijming ervan bekomt men een uniek en mooi resultaat.

Bij het openen van de verpakking rond het geleverd tuinhuis zie ik blauw vocht. Is dit normaal?

Dit kan inderdaad voorkomen. Het ganse tuinhuis wordt na de productie gedurende een bepaalde tijd in de autoclaaf onder druk gezet, waardoor alle onderdelen voorbehandeld zijn. Alhoewel de verpakking voorzien is van gaatjes, kan het voorkomen dat nog niet alle vocht (blauwe kleur) is uitgelekt. Dit is niet erg en is eigen aan het productieproces.

Is het normaal dat er in de zomer openingen komen te zitten in mijn deurpanelen?

Ja, in de productie wordt er met een maximale uitzetting (tijdens de winter) rekening gehouden. Tijdens de zomer kan er krimp optreden, met mogelijks spleten of openingen als gevolg. Met de hand kun je zeer makkelijk en zonder gereedschap de met tand en groeve uitgevoerde planken verschuiven om de openingen terug dicht te maken.

Is het normaal dat er water blijft staan op mijn dak?

Tijdens de productie wordt een hellingsgraad voorzien tot 3 % richting afvoerzijde. Tussen het afvoergat en zijkant, of tussen de 2 afvoergaten onderling kan er een boordje water blijven staan. Dit is absoluut niet nadelig voor uw dak.

Is het normaal dat bij autoclaaf tuinhuizen de dakbalken niet 100 % dicht zijn?

Alle onderdelen worden vervaardigd in ons atelier, en gaan pas dan onder druk in een container. Enkel op die manier wordt ook de zaagsnede behandeld. We proberen zoveel mogelijk op voorhand rekening te houden met krimp en uitzet, maar het kan voorkomen dat er soms een spleet optreedt. Dit vormt geen nadeel voor de constructie.

Is het normaal dat de buitenwand van mijn ceder/eik/iroko tuinhuis uit verschillende lengtes hout bestaat?

Ja, want wij werken met planken tand en groeve rondom. Die zijn speciaal geproduceerd voor het beslaan van fabrieksgebouwen, gevels van huizen … Deze planken zijn makkelijk handelbaar en reeds op voorhand perfect haaks gezaagd en gefreesd. Die verschillende lengtes vallen na het verkleuren niet meer op en vormen geen nadeel voor de stevigheid van het tuinhuis. Integendeel het hout zal minder kromtrekken en minder leven.

Is het normaal dat je bij paneelbouw inox nagels ziet zitten?  Waarom zijn deze niet verdoken?

Ja. Vroeger - 25 jaar geleden - werden de planken enkel verdoken vernageld in de tand- en groefverbinding. Door de werking van het hout (door weersomstandigheden) kwamen deze na een tijd steeds los. Bij Yvan Christiaens worden de planken én verdoken én extra vernageld door het volle hout heen, voor extra stevigheid. Met de tijd worden deze inox nagels toch bijna onzichtbaar.

Is het normaal dat ik scheurtjes en barstjes krijg in het hout?

Hout is een natuurproduct, krimpt in de zomer en zet uit in de winter. Het is normaal dat er krimpscheurtjes, kromming of een losse knoest ontstaat, ook bij gelamineerd hout. Ook ramen en deuren moeten hierdoor worden bijgeregeld aan de scharnieren. Bij impregnatie kunnen ook sporen, witte aanslag en lichte strepen ontstaan. Dit alles is normaal en onvermijdbaar. De sterkte van de constructie wordt hierdoor niet benadeeld.

Zijn harsdruppels normaal?

Hout leeft, zowel bij opslag als bij de verwerking ervan. Er kunnen bij naaldhout harsklontjes vrijkomen, dit is normaal. Indien dit storend is kan dit verwijderd worden met een houtbeitel of met terpentine.

Er is een kleurverschil onderling tussen de planken.

Elke boom heeft zijn kleurtint. Kleurverschil is dus logisch, zélfs na impregneren. Na verloop van tijd en door inwerking van zonlicht verminderen deze en kunnen zelfs volledig verdwijnen.

Er zijn krassen op mijn dakplaat, is dit normaal?

Door het verhandelen van dakplaten kunnen er kleine krasjes optreden. Dit schaadt echter niet de kwaliteit van de dakplaat. Er zal geen roestvorming optreden!

Natural
Vurenhout

De kleur van vurenhout is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening. Na langdurige blootstelling aan licht wordt het hout geelbruin. Het wordt dus best onmiddellijk behandeld met een tuinolie of kleurbeits naar keuze. Dit zal uiteraard de duurzaamheid aanzienlijk vergroten. Wij werken uitsluitend met Noord-Europees vuren.

 

Natural
Natural
Geïmpregneerd vurenhout

Geïmpregneerd vurenhout is verduurzaamd vuren; in tegenstelling tot natuurlijk vuren heeft geïmpregneerd vuren een hogere duurzaamheid. Het is belangrijk dat het hout 6 tot 8 maanden droogt voordat het behandeld wordt omdat het impregneervocht eruit moet. U kan kiezen tussen zoutgroene (Salt Green) of grijze (Cosy Grey) impregnatie.

Opgelet:
Salt Green (zoutgroen) verkleurt groenbruin en vergrijst donker na verloop van tijd. Cosy Grey (zandgrijs) verkleurt grijsgroen en na wordt na verloop van tijd lichtgrijs.

 

 

Natural
Red Cedar

Red Cedar is een naaldhoutsoort afkomstig van de Canadese en Noord-Amerikaanse westkust. Het hout staat bekend om de grote kleurvariatie, gaande van lichtgeelbruin, roze-bruin tot zalmkleurig. Het donkere hout komt meestal uit het centrale deel van de stam terwijl het lichtere hout van de buitenzijde is. Het donkere en het lichtkleurige hout hebben dezelfde kwaliteit. Red Cedar is zacht, maar erg duurzaam en wordt daarom ook voor tuinhuizen gebruikt. Ceder kan onbehandeld toegepast worden en zal dan op natuurlijker wijze vergrijzen.

 

Natural
Eik

Wij gebruiken enkel Frans eikenhout met certificaat van duurzaam bosbeheer. Eikenhout heeft een zowel robuuste als elegante authentieke uitstraling. Wanneer het afgewerkt wordt met natuurlijke olie, komen de kleurnuances mooi tot leven. Zonder behandeling krijgt eikenhout in de loop van de tijd nog meer dimensie en zal het op natuurlijke wijze vergrijzen.

 

Natural
Iroko

Iroko is een West-Afrikaans tropisch hardhout met een goudbruine grove nerf. Iroko behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en heeft bovendien minimale werking. Iroko is uiterst geschikt voor buitenbekleding en blijft vaak onbehandeld waardoor het vergrijst en een natuurlijk effect garandeert.

 

Natural
Afrormosia

Afrormosia is een Afrikaans hardhout. Zonder nabehandeling bekom je een uniforme vergrijzing. Afrormosia is weinig gevoelig voor scheuren of kromtrekken en bijgevolg dé geschikte houtsoort voor alle buitenschrijnwerk. Wanneer u kiest voor een eiken of iroko tuinhuis, dan worden alle ramen en deuren steeds in afrormosia vervaardigd.

{jamap mode='normal' locations='{"location":{"0":"Neerbeekstraat 23, 8572 Anzegem","1":"Ingooigemstraat 63, 8570 Anzegem (Ingooigem)"},"latitude":{"0":"50.824388","1":"50.827285"},"longitude":{"0":"3.500197","1":"3.419666"},"info":{"0":"Hoofdkantoor\nNeerbeekstraat 23\n8572 Anzegem\nT +32 56 77 45 02\nF +32 56 77 47 52\ninfo@christiaensyvan.be\n\nMaandag tot zaterdag\n9u00-12u00, 13u30-17u00","1":"Expo Yvan Christiaens\nIngooigemstraat 63\n8570 Anzegem (Ingooigem)"}}' maptype='normal' map_width='895' map_height='493' }{/jamap}

Wij zijn steeds op zoek naar dealers (als servicepunt of als verkooppunt).

Als dealer geniet u van onze professionele ondersteuning, opleiding, marketing én begeleiding.

Al meer dan 30 jaar is Yvan Christiaens een kwaliteitsmerk van Belgische tuinhuizen. De tuinhuizen worden vervaardigd met het modernste machinepark, en worden als kant-en-klaarbouwpakket bij u, of rechtstreeks bij de klant geleverd.

Als servicepunt biedt u de eindklant een offerte op maat aan en neemt u verkoop, eventuele grondwerken , volledige plaatsing en dienst na verkoop voor uw rekening.

Als verkooppunt biedt u de eindklant een offerte op maat aan en bent u exclusief verantwoordelijk voor de verkoop.

Interesse? Bel voor een afspraak of stuur ons het contactformulier.

  • Dank voor uw interesse. Uw aanvraag wordt zo snel mogelijk verwerkt. Let op: Mocht u van ons geen antwoord op uw mail ontvangen, dan is de afspraak niet ingeboekt !
  • Merci de votre intérêt. Nous vous recontacterons dans le plus bref délai. Attention: Si vous n’avez pas reçu de confirmation, la réservation n’a pas été prise en compte !
  • Thank you for your interests. We will recontact you as soon as possible! Important:Your reservation is only valid when having received a confirmation.
  • Wir danken Ihnen für Ihre Nachricht und kontaktieren Sie so schnell wie möglich! Wichtig:Ohne Konfirmation ist Ihre Anfrag nicht gültig

 

Yvan Christiaens 

Openingsuren Hoofdkantoor: ma-vrij [08u00-12u00, 13u30-16u00] & za [08u00-12u00]

Gelieve aub rekening te houden met:
Een "à la carte" offerte opmaken neemt minstens 30 min in beslag. Wenst u een afspraak buiten de kantooruren, dan stuurt u ons best een e-mail met gewenste datum en uur naar info@christiaensyvan.be.


Antwerpen - Brussel – Gent
E17 richting Kortrijk - afrit 4 Deerlijk - Anzegem
Links N36 - richting Vichte-Ronse
Na 4 km vindt u "Expo Christiaens" op uw rechterkant
Na 8 km links, richting Anzegem-Waregem
Voor de spoorweg rechts richting Elsegem, 1e straat rechts en onmiddellijk links 

Brugge
E403 tot in Kortrijk - E17 richting Gent
Afrit 4 Deerlijk-Anzegem en rechts naar Ronse
 
Rijsel
E17 richting Gent
Afrit 4 Deerlijk-Anzegem en rechts naar Ronse

Afdrukken

Heeft u een vraag?

Consulteer alvast onze website "Vraag & Antwoord" en "Probleem & Oplossing". Daar vindt u mogelijks al een antwoord op uw vraag.

Heeft u een vraag over tuinhuizen, poolhouses, chalets, garages, blokhutten, carports, paardenstallen en hondenhokken, dan kan u die stellen via onderstaand contactformulier. Christiaens Yvan helpt u graag verder. Hier kan geen prijsofferte worden aangevraagd, noch een melding worden gemaakt voor Dienst Na Verkoop.

Netnummer zonder de 0 !
Netnummer zonder de 0 !
Netnummer zonder de 0 !
Netnummer zonder de 0 !

Aandacht

Neem even de tijd om ook deze onderstaande vraag correct te beantwoorden aub. Uw antwoord is belangrijk voor ons en bepaalt mee de investering in reclame om op die manier een kwalitatief en prijsbewust product aan onze klanten te kunnen afleveren.

Gelieve alle verplichte velden, gemarkeerd met * nauwgezet in te vullen. Na Verzenden ziet u een bedankingstekst en ontvangt u een bevestigingsmail. Als u deze e-mail niet ontvangt (controleer ook uw map met Ongewenste berichten), dan is er iets fout gelopen.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Yvan christiaens maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.
Door verder te surfen gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.